De DX20ZE-7 minigraver is de nieuwste versie van de elektrisch aangedreven machine van het bedrijf

De DX20ZE-7 minigraver zal de eerste elektrisch aangedreven massaproductie graafmachine worden die geproduceerd wordt door DEVELON, voorheen bekend als Doosan Construction Equipment. De 2-tons wegende minigraver combineert een laag geluidsniveau en emissieloos met de functies en prestatieverbeteringen van de DX-7 serie minigravers van de volgende generatie. 

“De DX20ZE-7 is ontworpen om te voldoen aan een groeiende vraag naar elektrische graafmachines,” zegt Stephane Dieu, Graafmachines Product Manager voor Europa bij DEVELON. “Aangezien compacte machines, zoals minigravers, meer geneigd zijn te werken in steden en woonwijken, waar ze dicht bij andere arbeiders staan, hebben ze een groot voordeel ten opzichte van hun tegenhangers op diesel omdat ze minder lawaai maken en emissieloos zijn.”

Inklapbare rupsbanden stellen de nieuwe minigraver in staat om door smalle doorgangen en in- en uitgangen te gaan, waardoor het ideaal is voor projecten in beperkte ruimtes of binnen toepassingen zoals sloop- en bouwwerkzaamheden. Zodra de minigraver het werkgebied bereikt kan de machinist de rupsbanden uitklappen voor een betere stabiliteit en hefvermogen. Met zijn compacte afmetingen is de DX20ZE-7 een uitstekende oplossing voor bouw- en verhuurbedrijven die werken in gevoelige gebieden waar weinig geluid of nachtwerk noodzakelijk is.

De DX20ZE-7 minigraver wordt aangedreven door een zelfontwikkeld lithium-ion batterijpakket van 20,4 kWh, waarbij alle elektrische systemen en componenten van de machine zijn geoptimaliseerd om te werken in ruwe omgevingen. Een snel laadsysteem herstelt 80% van de batterijcapaciteit na slechts één uur en twintig minuten opladen, terwijl de ingebouwde lader de maximale lading herstelt na acht uur opladen.

Telematica inbegrepen

Telematica is standaard inbegrepen op de DX20ZE-7 minigraver. Machinisten en dealers kunnen op afstand de conditie, locatie en productiviteit van de machine controleren via een app of website. Telematica kan eigenaren helpen met:

 • Diefstal van de machine minimaliseren en machinetracking mogelijk maken;
 • Ongeautoriseerd gebruik van de machine voorkomen;
 • Zien wanneer machineonderhoud nodig is;
 • Waarschuwingen aanpassen naar het schema van de klant;
 • Monitoren van de oliedruk, werktemperatuur en meer;
 • Verzamelde gegevens gebruiken om machinisten op te leiden voor een maximale productiviteit.

Korte specificaties voor de Develon DX20ZE-7 minigraver

 • Nominaal vermogen elektromotor:                                                   13,7 kW (18,4 pk)
 • Batterijcapaciteit                                                                               51,6 V (20,4 kWh)
 • Gewicht                                                                                             1941 kg
 • Graafdiepte                                                                                       2350 mm
 • Graafbereik                                                                                       3875 mm
 • Storthoogte                                                                                       2625 mm